AGENDA

Middletown Police Advisory Board Meeting #7 5/17/2021

7:00PM - 8:30PM

Meeting called by Salahudin Bin-Yusif (**Bold Names** are not present and (#) denotes number of unexplained absences)

Rev. Dan Betters, Jelani Bryant,

Jacquelin Burditt, John Carwell, Wanda Dean, Emy Diaz,

Justin Faulkner, Michael Harpe, Debbie Harrington, Jason Hunt, Joyce Kidd,

Susan Mitchell, Yvette Santiago, Charles "Billy" Warrick,

Salahudin Bin-Yusif

Attendees: Non-Voting Members – Police Chief, Police Union Representative

7:00PM – 7:03 PM (3 Min)	Welcome & Attendance	Bin-Yusif
7:03 PM – 7:05 PM (2 Min)	Approval of Agenda and Minutes of Last Mtg	Bin-Yusif
7:05 PM – 7:20 PM (15 Min)	Chair's Report 1. Discuss Pre-Meeting with Mayor and Council	Bin-Yusif
7:20 PM – 7:35 PM (15 Min)	Sub-Committee Chair Reports 1. Police Report Evaluation a. Chair Harpe 2. Community Connections a. Chair Carwell 3. Research a. Chair Mitchell	Committee Chairs

7:35 PM - 7:50 PM (15 Min)

Police Report – Chief Texter / Representative (Detailed Breakdown)

1. Community Trends

2. Crime / Incident Statistics

Chief / Representative

7:50 PM – 8:05 PM (15 Min)	Old Business	All
	 MPAB – Abbreviated Citizen Police Academy Training a. Potential Dates and Times 	
8:05 PM – 8:20 PM (15 Min)	New Business	Bin-Yusif
	 PAL Center – Rep. Valerie Longhurst – 	
	Exec Director of Delaware PAL	
	a. Temp Location / Permanent	
	Location	
	b. Funding Opportunities	
	c. Staffing	
8:20 PM – 8:23 PM (3 Min)	Announcements	All
	1. Next Meeting 6-21-2021	
	2. From the Floor	
8:23 PM – 8:30 PM (7 Min)	Public Comments and Questions	All
8:30 PM	Meeting Close-out & Adjournment	All